Diferenta intre produsele unicat si cele in serie

Cum poti sa cuceresti lumea cu ajutorul hainelor
19 februarie 2018
Show all

Diferenta intre produsele unicat si cele in serie

Desi in prezent o mare parte dintre consumatorii intalniti in piata industriala a textilelor opteaza pentru produsele realizate in serie deoarece costul acestora este mult mai scazut comparativ cu produsele unicat credem cu tarie in faptul ca evoluam spre un consum educat, luand in considerare modelele unice, calitatea materialului utilizat si mai putin pretul.

Productia in serie determina preturi mai reduse deoarece presupune utilizarea aceluiasi tipar iar marii producatori detin echipamente industriale care pot sustine productia a unui numar mare de obiecte vestimentare comparatic cu micii producatori care utilizeaza in mare parte echipamente cu productivitate mai mica si fiecare operatiune necesita timp si resurse mai mari.

Dincolo de acest aspect, productia in serie vine si cu dezavantajul faptului ca persoanele care achizitioneaza un produs poate sa aiba surpriza ca o alta persoana prezenta la acelasi eveniment sa poarte o tinuta identica. In ceea ce priveste productia unicat, intalnita in mare parte la casele de moda sau la producatorii mai mici apare avantajul consumatorului de a avea un produs unic pe piata.

Tinuta este ceea ce prezinti lumii, in special in prezent, cand contactul uman este atat de scurt. Moda reprezinta un limbaj instant.” Miuccia Prada