Termeni si Conditii

Termeni si conditii

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a website-ului si conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul acestui Website (denumiti in continuare “Termeni si Conditii “). Acesti Termeni si Conditii cuprind drepturile si obligatiile partilor care decurg din sau sunt in legatura cu contractul de vanzare-cumparare (denumit in continuare “Contractul de vanzare-cumparare “) incheiat intre Vanzator si un cumparator individual prin intermediul web-site-ului Vanzatorului.

Prin utilizarea acestui Site, sunteti de acord cu prezentii Termeni si Conditii de cumparare a Produselor furnizate de IASENTI, dupa cum urmeaza:

 1. Definitii:

In sensul celor prevazute de prezentii Termeni si Conditii privind cumpararea de Produse IASENTI, termenii folositi au urmatorul inteles:

– Vanzator: IASENTI SRL, societate cu raspundere limitata inmatriculata in Romania, cu sediul in Bucuresti, Sector 3, str. Armeneasca, nr. 33, cod fiscal 37740806, inregistrata la Registrul Comerţului sub numarul J40/8975/13.06.2017, reprezentata prin Necsat Aura Sorela si Rosca Iuliana Florentina, in calitate de Administratori.

– Site: www.iasenti.ro

– Continut: toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta; informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

– Contract – contractul la distanta incheiat intre Vanzator şi Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului şi a Cumparatorului, in conformitate cu dispozitiile art. 9 din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic si art. 1186 din Codul Civil, precum si cu orice alt act normativ aplicabil in materie, reprezentat de prezentii Termeni si Conditii.

– Produse: orice produs incarcat pe Site si pe care Vanzatorul este autorizat sa il vanda, mentionat in Comanda pentru a fi furnizate de catre Vanzator Clientului.

– Client: denumit in cuprinsul prezentului document si Cumparator, reprezinta orice persoana (fizica sau juridica) ce efectueaza o Comanda prin care doreşte sa cumpere Produse din cadrul site-ului.

– Oferta: cuprinde lista Produselor afisate pe Site si pe care Vanzatorul este autorizat sa le vanda, precum si preturile acestora. Pretul Comenzii nu se va modifica dupa confirmarea Comenzii aferente de catre Vanzator in conditiile art. 6.4. de mai jos, acesta fiind datorat in raport de preturile din Oferta initiala in baza careia Clientul a efectuat aceasta Comanda, chiar daca Oferta a suferit modificari intre timp. Oferta poate fi modificata in mod unilateral de catre Vanzator in orice moment.

– Comanda (Formular de Comanda): un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

– Pretul Comenzii: reprezinta contravaloarea Produselor din Comanda facuta de catre Beneficiar potrivit ofertei si a comenzii asa cum este specificat in articolele anterioare

– Curier: orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

– Pretul final al Comenzii: este reprezentat de Pretul Comenzii si pretul de livrare (curier) mentionat pe Site sau in Oferta.

– Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

 1. Drepturile de Proprietate Intelectuala.

2.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Iasenti SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Folosirea fara acordul Vanzatorului a oricaror elemente din cele enumerate mai sus, se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

2.2. Utilizarea pe Site a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuit pentru pagubele aparute prin folosirea continutului Site-ului.

2.3. Informatiile mentionate in Site au caracter informativ şi sunt puse la dispozitie cu buna-credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legislatiei privind drepturile de autor si drepturile conexe, Clientul este rugat sa aduca acest lucru la cunostinta Vanzatorului la adresa de e-mail office@iasenti.ro  pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

2.4. Orice idei, know-how ori programe dezvoltate de Vanzator in Site vor ramane permanent proprietatea acestuia.

2.5. Clientul nu are dreptul sa elimine, modifice sau altereze orice drept de autor, marca comerciala sau notificare privind drepturile de proprietate ale Vanzatorului, inclusiv, dar fara a se limita la: orice notificare continuta pe medii fizice si/sau electronice ori documentatie, in oricare dintre resursele din timpul derularii si/sau in orice prezenta pe web sau notificari generate pe internet, coduri sau alte aplicatii continute initial si create de Vanzator sau existente in alte arhive sau copii de siguranta detinute de acesta, daca este cazul.

2.6. Clientul nu are dreptul sa copieze/modifice/distribuie/vanda sau sa inchirieze nicio parte a Site-ului, inclusiv a programelor incluse si nu are dreptul sa refaca sau sa incerce sa extraga codul sursa al respectivului program, cu exceptia cazurilor in care Clientul are permisiunea expresa, scrisa din partea Vanzatorului.

 1. Politica de utilizare rezonabila a Site-ului.

3.1. Clientul declara ca este de acord sa utilizeze Site-ul in mod rezonabil. In cazul in care Vanzatorul va considera ca Site-ul este utilizat intr-un mod nerezonabil sau ca prin folosinta acestuia se cauzeaza prejudicii in orice mod fie Vanzatorului, fie Clientului sau celorlalti Clienti, Vanzatorul isi rezerva dreptul, la alegerea sa exclusiva, fara a mai fi necesara prezentarea vreunei alte explicatii si/sau notificare prealabila, de a limita/restrictiona/suspenda/intrerupe/inceta (dupa caz) dreptul de folosire a Site-ului de catre Client sau de a ii impune acestuia anumite conditii de utilizare (limitari, dupa caz). Cu toate acestea, Vanzatorul va putea sa notifice in prealalabil Clientul (telefonic/prin e-mail) si sa ii acorde un termen de maximum 24 de ore pentru ca acesta sa inceteze orice modalitate de utilizare nerezonabila a Site-ului inainte de a lua orice masura de restrictionare/limitare a Site-ului

 1. Raspundere.

4.1. Vanzatorul nu garanteaza ca serverele pe care este gazduit site-ul sau e_mail-urile trimise de catre acesta sunt fara componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Clientul foloseste Site-ul pe riscul propriu, Vanzatorul fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe acesta. Vanzatorul nu este raspunzator de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor pe Site.

4.2. Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Vanzatorul nu isi asuma nicio responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse care sunt afisate pe Site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

4.4. Toate imaginile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site (imagini statice sau dinamice, prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 1. Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal Furnizate de Client.

5.1. Vanzatorul prelucreaza datele cu caracter personal ale Clientului si datele de trafic cu buna credinta, asigurand respectarea dreptului acestuia la protectia vietii private, in conditii tehnice si organizatorice de securitate adecvata, prelucrarea efectuandu-se cu respectarea legislatiei in vigoare.

5.2. Datele cu caracter personal furnizate de Client (inclusiv datele imputernicitului legal), precum si datele de trafic si de localizare vor fi prelucrate de Vanzator in conformitate cu prevederile Legilor nr. 506/2004 si 677/2001, urmand a fi utilizate: in scopul executarii Contractului, respectiv pentru furnizarea Serviciilor, incluzand procesarea comenzilor sau cererilor Clientului, facturare si incasarea Pretului Comenzii, relatii cu Clientii, verificarea si recuperarea debitelor, indeplinirea obligatiilor asumate de Vanzator prin contractele incheiate cu furnizorii, furnizarea de servicii cu valoare adaugata si servicii accesorii, efectuarea de studii si statistici interne, studii de piata, in scopul prevenirii si depistarii fraudelor si in orice alte modalitati permise de lege, in scopul furnizarii serviciului de informatii privind abonatii si registrul abonatilor, in conditiile legii etc. In cazul in care aceste activitati sunt realizate de catre partenerii Vanzatorului, datele cu caracter personal furnizate de Client vor putea fi comunicate partenerilor in vederea furnizarii/comercializarii serviciilor. De asemenea, Vanzatorul va putea transfera datele cu caracter personal furnizate de Client in tara sau in strainatate catre alti parteneri sau furnizori, sau organizatiilor de cercetare a pietei, daca acest lucru este in legatura sau este necesar pentru executarea Contractului. Vanzatorul poate dezvalui informatia altor persoane, daca exista o obligatie legala in acest sens.

5.3. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop promotional (marketing). Datele cu caracter personal furnizate, dar si alte informatii furnizate de Client (cum ar fi: adresa de e-mail, nr. fax, nr. mobil, nr. telefon fix) vor putea fi prelucrate de Vanzator cu respectarea drepturilor Clientului in special a dreptului de informare si opozitie, in urmatoarele scopuri: marketing (inclusiv marketing direct), efectuarea de comunicari comerciale pentru Produsele, inclusiv cele dezvoltate impreuna cu un partener al Vanzatorului, prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicatii electronice. Datele cu caracter personal furnizate de Client vor putea fi folosite in scop promotional (marketing) si pentru produsele sau serviciile altor parteneri ai Vanzatorului, cu acordul Clientului si cu respectarea drepturilor acestuia.

5.4. Privind datele sale personale, Clientul are urmatoarele drepturi: de acces si interventie la acestea, de opozitie justificata la prelucrarea acestora, de a nu fi supus unei decizii individuale, de a se adresa justitiei, conform art. 13-18 din Legea nr. 677/2001. Clientul are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele sale personale sa fie prelucrate in scop de marketing. Pentru exercitarea acestor drepturi, Clientul va inainta catre Vanzator o cerere scrisa, datata si semnata. Vanzatorul va comunica masurile adoptate/informatiile solicitate in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

 1. Comanda.

6.1. Clientul poate plasa o comanda online, prin completarea datelor sale in formularul de Comanda existent pe Site. Pentru a plasa o Comanda, Cumparatorul alege în primul rand Bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere, metoda de expeditie (conform Termenilor si Conditiilor) si metoda de plata (conform ConformTermenilor si Conditiilor).

6.2. Prin finalizarea Comenzii, Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, fiind direct raspunzator pentru consecintele unor erori in acest sens (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

6.3. Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

6.4. Comenzile vor fi confirmate de catre Vanzator Clientului la adresa de e-mail pe care acesta din urma o indica in formularul de Comanda.

6.5. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in cazul in care:

 1. a) nu este acceptata tranzactia de catre banca emitenta a cardului Clientului,
 2. b) este invalidata tranzactia de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator.
 3. c) datele furnizate de catre Client pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.
 1. Pretul, facturare si plata unei Comenzi.

7.1. Pretul Comenzii se calculeaza conform tarifelor prevazute in Oferta din cadrul Site-ului la momentul trimiterii Comenzii de catre Client, dispozitiile art. 1.6., teza finala fiind aplicabile.

7.2. Preturile din Site sunt exprimate in lei si includ TVA.

7.3. Factura se emite de catre Vanzator in temen de 5 zile de la data confirmarii Comenzii conform art. 6.4. si va contine elemente de identificare atat ale Vanzatorului cat si a Clientului, Produsele comandate si Pretul final al Comenzii descris la art. 1.10. de mai sus.

7.4. Vanzatorul va comunica factura emisa conform art. 7.3. la adresa de e-mail comunicata de catre Vanzator la momentul completarii formularului de comanda.

7.5. Plata facturii se va face online cu cardul sau ramburs in momentul primirii coletului. Dupa efectuarea platii online, Clientul va primi pe adresa de email introdusa la realizarea platii un e-mail de confirmare.

7.6. Contractul se considera incheiat intre Client si Vanzator dupa confirmarea platii integrale, respectiv in momentul alimentarii contului Vanzatorului cu suma reprezentand contravaloarea facturii emise conform art. 7.3.

7.7. Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator pentru platile online, incluzand dar nelimitandu-se la: comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

 1. Livrarea Comenzii.

8.1. Vanzatorul va expedia Produsele mentionate in Comanda in termenul stabilit de comun acord dar nu mai tarziu de 30 zile calendaristice de la preluarea comenzii.

8.2. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.

8.3. Fara a aduce atingere dispozitiilor art. 11 de mai jos cu privire la dreptul de retragere, Clientul nu poate opera modificari asupra Comenzilor deja plasate.

8.4. Cumparatorul obtine dreptul de proprietate asupra Bunurilor cumparate la primirea Bunurilor respective. În momentul respectiv, riscul privind pierderea sau deteriorare, este, de asemenea, transferat Cumparatorului.

8.5. In cazul în care ati ales plata ramburs la livrare, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata în Comanda (prin livrare se întelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de transportator).

8.6. In cazul în care ambalajul nu este intact, Vanzatorul recomanda Cumparatorului sa refuze receptia Bunurilor de la transportator si sa transmita un email de informare a Vanzatorului la adresa de email office@iasenti.ro. Prin semnarea de primire, Cumparatorul confirma ca ambalajul Bunurilor este intact.

8.7. Orice reclamatii privind defectele mecanice ale Bunurilor, livrarea de alte bunuri decat cele comandate etc., care nu au fost semnalate la receptia bunurilor de la transportator, vor fi semnalate de Cumparator imediat dupa identificarea lor, dar nu mai tarziu de 5 zile calendaristice de la receptia Bunurilor. Vanzatorul va fi tinut raspunzator pentru pagubele cauzate Bunurilor în timpul transportului, doar în situatia în care Cumparatorul reclama astfel de pagube imediat, în conformitate cu prevederile prezentilor Termeni si Conditii.

8.8. In cazul în care, din motive imputabile Cumparatorului (cum ar fi, dar fara a se limita la: refuzul de primire a coletului, absenta de la adresa de livrare comunicata, refuzul achitarii contravalorii coletului), Bunurile trebuie livrate in mod repetat sau printr-o metoda de livrare diferita de cea solicitata initial prin Comanda, Cumparatorul are obligatia de a suporta toate costurile ocazionate de livrarile repetate.

8.9. Vanzatorul poate inainta orice comunicare adresata Cumparatorului prin mijloace electronice, la adresa de e-mail a Cumparatorului, pusa la dispozitie prin contul de client creat sau prin Comanda.

 1. Garantia produselor.

9.1. Garantia se acorda pentru 30 de zile de la data cumpararii produsului.

9.2. „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. ” Art. 4,b Cap. I, ORDONANTA 34 /2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta. Clientii care comanda produse pe site-ul www.iasenti.ro pot returna produsele cumparate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, prin intermediul oricarei firme de curierat rapid. IASENTI SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 10 zile lucratoare de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

9.3. Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic si Legea 51/2003 pentru aprobarea OUG 34/2014 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta.

9.4. Produsele care urmeaza a fi schimbate/returnate in perioada de garantie se trimit la sediul IASENTI SRL, din Strada Armeneasca, nr. 33, sector 2, Bucuresti, insotite de o copie a facturii care atesta cumpararea lor.

9.5. In situatia produselor care prezinta defecte, cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate integral de catre IASENTI SRL, dupa constatarea defectului si a modului de manevrare. Trimiterea produselor defecte se face dupa anuntarea in prealabil pe email la office@iasenti.ro, specificand exact care este defectul constatat. Defectele vizibile se reclama in momentul efectuarii receptiei.

9.6. Prin defect vizibil se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului. Orice reclamatie ulterioara referitoare la acest tip de defecte nu va fi luata in considerare. Receptia se considera ca fiind efectuata in aceeasi zi in care produsul a fost livrat si/sau preluat de catre client sau un reprezentant al acestuia.

9.7. IASENTI S.R.L. este exonerata de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante care le-au cauzat deteriorarea. Nerespectarea conditiilor enumerate mai sus duce la pierderea garantiei.

 1. Receptia Produselor.

10.1. Clientul sau o parte terta, alta decat Curierul, indicata de Client, se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea Produselor comandate, la care este anexata si factura fiscala/avizul de insotire a marfii ce contine toate informatiile despre Produsele livrate (denumire Produs, cantitate, pret).

10.2. Clientul sau o parte terta, alta decat Curierul, indicata de Client, va verifica daca Produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luata in considerare orice reclamatie ulterioara facuta de catre Client in acest sens.

 1. Dreptul de retragere. Returnarea şi stornarea produselor in cazul exercitarii dreptului de retragere.

11.1. Clientul are dreptul de retragere din prezentul Contract pe care poate sa il exercite in termen de 14 zile de la data in care Clientul sau o parte terta, alta decat Curierul, indicata de Client, intra in posesia fizica a Produselor din Comanda, fara justificarea unui motiv anume.

11.2. In cazul in care Clientul comanda printr-o singura Comanda Produse multiple care vor fi livrate separat, termenul de 14 zile prevazut la art. 11.1. va incepe sa curga de la data in care Clientul sau o parte terta, alta decat Curierul, indicata de Client, intra in posesia fizica a ultimului produs.

11.3. Conditii pentru exercitarea dreptului de retragere: Clientul poate beneficia de dreptul de retragere prevazut la art. 11.1. de mai sus numai daca va returna Produsele in ambalajul original, insotite de etichetele initiale, intacte, fara rupturi, pete, insotite de certificatul de garantie in original si toate documentele cu care au fost livrate si atat timp cat Produsele nu au fost folosite.

11.4. Exercitarea dreptului de retragere de catre Client pune capat obligatiilor Partilor de a incheia prezentul Contract la distanta.

11.5. Exercitarea dreptului de retragere se poate face de catre Client prin folosirea formularului de retragere pus la dispozitie de catre Vanzator pe Site ori printr-o declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din Contract, comunicata Vanzatorului la adresa de e-mail office@iasenti.ro ori prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire la sediul Vanzatorului mentionat mai sus.

11.6. Se considera ca s-a exercitat dreptul de retragere in perioada de retragere mentionata la art. 11.1. de mai sus, in cazul in care comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere a fost transmisa de catre Client Vanzatorului, inaintea expirarii perioadei respective cu respectarea prevederilor art. 11.2- art. 11.5. de mai sus.

11.7. In cazul in care Clientul isi exercita dreptul de retragere, Vanzatorul va confirma fara intarziere primirea formularului de retragere ori a declaratiei neechivoce a Clientului potrivit art. 11.4. de mai sus, la adresa de e-mail a Clientului comunicata cu ocazia completarii formularului de comanda.

11.8. Dupa confimarea primirii formularului de retragere sau a declaratiei mentionate la art. 11.7., Vanzatorul va restitui sumele achitate de catre Client, mai putin costurile de returnare a Produselor, care sunt suportate de Client.

11.9. In cazul in care Clientul isi exercita dreptul de retragere, Vanzatorul va rambursa Clientului sumele mentionate anterior in termen de 14 (paisprezece) zile de la data primirii informarii facute de catre Client catre Vanzator in ceea ce priveste decizia de retragere din contract cu respectarea prevederilor art. 11.1. – 11.7.

 1. Reclamatii.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul achizitionat, Clientul se poate adresa Vanzatorului in scris la adresa mentionata la art. 1 sau la adresa de e-mail office@iasenti.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 1. Legea aplicabila. Rezolvarea litigiilor.

Prezentul Contract este supus legislatiei romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 1. Modificarea Termenilor si Conditilor

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica in viitor prezentii Termeni si Conditii. Cu toate acestea, vor fi aplicabili Termenii si Conditiile in vigoare la data efectuarii Comenzii de catre Client.

 1. Mentenanta de urgenta si mentenanta planificata

Vanzatorul poate efectua operatii de mentenanta planificata regulat. Pot aparea si alte perioade de nefunctionare, planificate sau neplanificate. Site-ul nu va fi disponibil pe durata acestor perioade.

 1. Dispozitii finale

16.1. Prin acceptarea prezentilor Termeni si Conditii, Clientul declara ca are varsta legala pentru a incheia si executa prezentul Contract, ca a citit, a inteles in totalitate si este de acord cu cele prevazute de Termenii si Conditiile privind cumpararea de produse de pe website-ul www.iasenti.ro.

16.2. Vanzatorul poate fi contactat la datele de contact mentionate in preambulul Termenilor si Conditiilor prezente ori la adresa de internet www.iasenti.ro.

16.3. Vanzatorul va putea transmite notificari cu privire la executarea prezentului Contract prin diferite mijloace, inclusiv prin e-mail, posta sau mesaje scrise. Notificarile privind Site-ul pentru care nu este necesara nicio inregistrare, sunt comunicate in general, printr-o notificare online postata de catre Vanzatorul in cadrul Site-ului.

16.4. Daca oricare dintre clauzele prezentilor Termeni si Conditii va fi considerata nula sau nescrisa, acest lucru nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

 1. Forţa majora.

17.1. Niciuna dintre Parti nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (totala/parţiala) sau executarea cu intarziere a obligaţiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forţa majora. Parţile işi vor aduce la cunoştinţa de indata cazul de forţa majora şi vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecinţelor evenimentului.

17.2. Forţa majora va fi probata conform legii.